Blog

Dobrá zpráva nejen pro motoristy! Nově najdete naše výrobky také v prodejnách Auto Kelly a jelikož je tato síť prodejen velmi rozsáhlá, jsou naše jídla mnohem dostupnější.

celý článek

Konzervanty, barviva a další škodlivé chemické látky jsou téměř ve všech potravinách kolem nás. Je velmi těžké se jim zcela vyhnout, ať se snažíme jakkoliv. Nemusejí být do potraviny přímo přidané, ale jsou v ní již obsažené, protože některé škodliviny jsou součástí životního prostředí. Někdo na to rezignuje a říká, že tedy není třeba se o něco snažit a dívat se na to co jíme, chemie je v podstatě všude.

celý článek

Léto nám pomalu končí a my už jen vzpomínáme na teplé letní dny a vlahé noci. Vzpomínáme na dovolenou, zážitky, cestování a krásnou přírodu. Jenže to už je za námi, dny jsou kratší, rána i večery chladnější. S chladnými rány se vracíme opět ke společenskému oblečení, ať už do práce či do školy. A najednou zjistíme, že kalhoty málem nedopneme, sako je příliš natěsno a váha nám naše podezření potvrdí! Jak je to možné?

celý článek

Teplý nebo studený? Vlastní nebo s donáškou? Jak ho mám skladovat a jak si ho ohřát? Kde si ho koupím?

celý článek

Pro člověka nemocného celiakií je velmi těžké přizpůsobit se novým stravovacím návykům. Pokud se o nesnášenlivosti na lepek dozvíte až v pozděším věku, stává se bezlepková dieta leckdy i vaší noční můrou.

celý článek

Polévky patří k důležité součásti české kuchyně. Je to naše specialita, která nás tradičně odlišuje od ostatních světových kuchyní.

celý článek

Plánujete dovolenou v Chorvatsku? Už máte vyřešeno stravování? Přinášíme Vám zajímavé tipy pro letošní léto.

celý článek

Poslední dobou se často setkávám s doporučeními, aby lidé více pamatovali na svoje zásoby jídla a pití. Německá vláda například schválila koncepci ochrany obyvatel, která doporučuje svým občanům, aby měli doma zásoby potravin a vody na dobu nejméně 10 dní. Nejsou však jediní. Podobnou koncepci má i Finsko či Rakousko (ti doporučují mít zásoby na 14 dní). Nizozemsko zase doporučuje vytvoření nouzového zavazadla s pitnou vodou, trvanlivými potravinami, léky a penězi.

celý článek

Kdo zná naše mouky, ví, že naše Směs na sladké pečivo obsahuje vedle banánové mouky, hrachové mouky, jedlé sody a soli také skořici. Proč zrovna skořici?

celý článek

Pohanka je velmi zajímavá rostlinka, která se řadí mezi pseudocereálie a má své uplatnění v mnoha oblastech – jako potravina, krmivo, ve farmacii i kosmetickém průmyslu.

celý článek

Ne každý zná pojem SCD či speciální sacharidová dieta, proto jsme se rozhodli napsat o této problematice několik řádků. V dnešní době si pojem „dieta“ spojujeme často s tím, že co je zdravé, není dobré.

celý článek

Jedete na dovolenou a plánujete si sami vařit? Máme pro Vás několik tipů, jak si nezkazit dovolenou kvůli nemocem ze špatného zacházení s potravinami. Vycházíme z doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO), která vydala zásady pro bezpečnost potravin, které mají spotřebitele chránit před infekcemi a nemocemi z potravin.

celý článek

Sůl je velmi důležitá pro správný chod organismu. Jak se však řiká, všeho moc škodí. Solení není výjimkou. Prozradíme vám i to, jakým způsobem solíme my naše jídla.

celý článek

Konzumace bezlepkových jídel nemusí být pouze záležitostí osob, které dodržují bezlepkovou dietu!

celý článek

Nový školní rok je tu a s ním otázka, jak zajistit bezlepkové jídlo ve školních jídelnách. Poradíme vám!

celý článek

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace