Boloňské špagety

Toto italské jídlo je u nás velmi oblíbené a najdeme ho i v těch nejluxusnějších restauracích. Samotná příprava není příliš náročná, je ale potřeba pečlivě vybírat ty správné suroviny. Uvařte si je podle nás!

 

Časová náročnost tohoto jídla je asi 2 hodiny 30 minut.

Suroviny na 5 porcí

500 g              mletého vepřového masa
1 ks                cibule
1 stroužek     česneku
60g                 rostlinného oleje
2 ks                mrkve
450 g              drcená rajčata v plechovce
15g                 soli
                       oregáno, pepř

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Mrkev nastrouhejte na jemno.
2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku do zesklovatění. Po chvíli přidejte česnek a strouhanou mrkev a smažte do zlatova.
3. Do základu přidáme mleté maso a opékáme do zlatova. Směs osolíme.
3. Pak přilijeme drcená rajčata, ochutíme oregánem a pepřem a dusíme asi 20 minut.
4. Uvaříme špagety podle návodu, scedíme a přidáme do omáčky. Servírujeme se strouhaným parmazánem.

Nejste si jisti, že to zvládnete nebo chcete ušetřit čas? Kupte si Směs na boloňské špagety u nás a máte hotovo raz dva, vaříme ho přesně podle tradičních receptur!

 

  Napište příspěvek

Slouží pouze pro odpověď, nebude nikde zobrazen.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace