Gulášová polévka

Poctivá gulášovka je vyhledávanou svačinovou polévkou, která nikdy nezklame a pokud ji podáváme s pečivem, nahradí i hlavní chod. Aby byla opravdu dobrá a kvalitní, je třeba dbát na výběr správného masa, musí obsahovat dostatečné množství cibule a mít dostatečně silný vývar.

 

Časová náročnost tohoto jídla je asi 1 hodina 45 minut.

Suroviny na 5 porcí

700 g              hrubě namletého hovězího masa předního
2 lžíce            řepkového oleje
2 ks                cibule
2 ks                brambor
stroužek       česneku
1 litr               hovězího vývaru
1 lžíce            hladké mouky
špetka           soli
2 lžíce            mleté papriky
1 lžíce            majoránky
1 lžička          kmínu
špetku           mletého pepře

 

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do růžova. Pak zasypeme mletou paprikou, zamícháme a ihned přidáme nahrubo namleté hovězí maso. Za stálého míchání restujeme do hněda (asi 5-7 minut).
  2. Do směsi přidáme sůl, majoránku, kmín a pepř, zalijeme vývarem a vaříme asi tři čtvrtě hodiny (do změknutí masa). Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a utřený česnek. Brambory povaříme do měkka.
  3. Zahustíme kašičkou připravenou z mouky a vody (vodu lijte na mouku za stálého míchání). Po přidání mouky provaříme ještě minimálně 15 minut. Servírujte s čerstvým pečivem.

 

Nejste si jisti, že to zvládnete nebo chcete ušetřit čas? Kupte si Gulášovou polévku u nás a máte hotovo raz dva, vaříme ji přesně podle tradičních receptur!

 

  Napište příspěvek

Slouží pouze pro odpověď, nebude nikde zobrazen.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace