Hovězí guláš

Není nad klasický hovězí guláš, který patří ke stálicím na českém stole. Dá se jíst s chlebem, knedlíkem či těstovinami…. Přečtěte si náš recept a uvařte si ho také!

Časová náročnost tohoto jídla je asi 2 hodiny 30 minut.

Suroviny na 5 porcí

900 g              hovězího předního masa (kližka)
425 g              cibule
50g                 řepkového oleje
15 g                mleté sladké papriky
25 g                rajského protlaku
2 stroužky     česneku
1 l                   silného hovězího vývaru
40g                 hladké mouky
13g                 soli
                       mletý pepř, mletý kmín, majoránka

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájíme na 2cm kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno.
  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku do zlatohněda. Přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Restujeme asi 5 minut, aby se maso zatáhlo. Poté přisypeme sladkou papriku, přidáme rajský protlak a ostatní koření a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a dusíme pod pokličkou asi 1 a ½ hodiny.
  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme až na tuk – díky tomu získá guláš typickou barvu a chuť. Přilijte vodu, zahustěte tmavou jíškou a provařte ještě minimálně 15 minut. Do guláše přidáme dušené kostky masa a servírujeme.


Nejste si jisti, že to zvládnete nebo chcete ušetřit čas? Kupte si Hovězí guláš u nás a máte hotovo raz dva, vaříme ho přesně podle tradičních receptur!

 

  Napište příspěvek

Slouží pouze pro odpověď, nebude nikde zobrazen.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace