Krůta na slanině

Krůta na slanině je jídlo pro každou příležitost – hodí se jak na každodenní menu, tak na slavnostní tabuli. Záleží jen na tom, jak to pojmeme, jakou přílohu zvolíme, čím doplníme a celé naaranžujeme. Zkuste náš recept a pochutnejte si!

Časová náročnost tohoto jídla je asi 2 hodiny 10 minut.

Suroviny na 5 porcí

500 g       krůtího stehenního steaku
100g        slaniny bez kůže
50 g         másla
1 ks         větší cibule
1              polévková lžíce hladké mouky
600 ml    drůbežího vývaru
                mletý pepř a sůl podle chuti

Postup přípravy

  1. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme máslo a přisypeme nakrájenou slaninu. Jakmile se začne slanina rozpouštět, vložíme na kostičky nakrájenou cibulku a osmažíme do růžova.
  2. Zalijeme drůbežím vývarem a přivedeme k varu.
  3. Krůtí stehenní steaky nakrájíme na kostičky a přidáme k vývaru. Maso dusíme do měkka.
  4. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme kašičkou připravenou z mouky a vody (vodu lijte na mouku za stálého míchání).
  5. Po přidání mouky provaříme omáčku ještě minimálně 15 minut.

 

Nejste si jisti, že to zvládnete nebo chcete ušetřit čas? Kupte si Krůtu na slanině u nás a máte hotovo raz dva, vaříme ji přesně podle tradičních receptur!

  Napište příspěvek

Slouží pouze pro odpověď, nebude nikde zobrazen.

 

  • Markéta Levová před 28 dny   odpovědět

    Děkuji za recepty a info, které mi posíláte. Nakupuji u vás hotovky na dovolenou již několik let. Moc nám chutnají. S pozdravem

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace