Kuře na paprice

Kuře na paprice patří k české klasice, kterou milují snad všechny děti i dospělí. Hodí se k němu téměř jakákoliv příloha – těstoviny, knedlík, karlovarský knedlík, rýže atd. Přečtěte si jak se takové kuře na paprice vaří.

 

Časová náročnost tohoto jídla je asi 2 hodiny 30 minut.

Suroviny na 5 porcí

1              celé kuře
1 ks         cibule
60g          rostlinného oleje
4 lžíce     mleté sladké papriky
500 ml     vody
15g          soli
2 lžíce     hladké mouky
200 ml     smetany


Postup přípravy

  1. Kuře očistíme a naporcujeme (odřízneme křidélka, stehna a podélně rozpůlíme trup. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku do zesklovatění. Poté přisypeme sladkou papriku a krátce zpěníme. Přilijeme vodu, vložíme naporcované kuře a dusíme asi 30-45 minut.
  3. Měkké maso vyjměte a omáčku zahustěte kašičkou připravenou z mouky a smetany (smetanu lijte na mouku za stálého míchání).
  4. Po přidání mouky omáčku provařte ještě minimálně 15 minut.


Nejste si jisti, že to zvládnete nebo chcete ušetřit čas? Kupte si Kuře na paprice u nás a máte hotovo raz dva, vaříme ho přesně podle tradičních receptur!

 

 

  Napište příspěvek

Slouží pouze pro odpověď, nebude nikde zobrazen.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace