Rajská omáčka s hovězím masem

Rajskou omáčku určitě není třeba zdlouhavě představovat. Jedli jsme ji jako děti ve škole, doma i u babičky. Patří prostě ke klasice na naší české i evropské tabuli. Někdo ji miluje s rýží, někdo s těstovinami a někdo si ji nedokáže představit bez houskového knedlíku. Uvařte si tento lahodný pokrm podle nás!

Časová náročnost tohoto jídla je asi 2 hodiny 50 minut.

Suroviny na 5 porcí

600 g            hovězí přední plece
2 lžíce          rostlinného oleje
150g             cibule
100 g            mražené zeleniny pod svíčkovou
100g             cukru
300g             rajčatového protlaku
2 lžíce           hladké mouky
dle chuti      citrónové šťávy
lžička            mleté skořice
5 kuliček      pepře
5 kuliček      nového koření
2 ks               bobkového listu


Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a sůl a vaříme do měkka. Během vaření sbíráme pěnu a podle potřeby doléváme vodu. Měkké maso vyjmeme a vývar scedíme.
  2. V kastrolu orestujeme na oleji na drobno nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme mraženou zeleninovou směs „Pod svíčkovou“ a krátce orestujeme.
  3. Přidáme rajčatový protlak, krátce provaříme a poté zalijeme připraveným vývarem. Přisypeme cukr, dochutíme citrónovou šťávou a mletou skořicí.
  4. Omáčku zahustíme kašičkou připravenou z mouky a vody (vodu lijte na mouku za stálého míchání).
  5. Po přidání mouky provaříme omáčku ještě minimálně 15 minut.
  6. Měkké maso nakrájíme na porce a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem.

 

Nejste si jisti, že to zvládnete nebo chcete ušetřit čas? Kupte si Rajskou omáčku s hovězím u nás a máte hotovo raz dva, vaříme ji přesně podle tradičních receptur!

 

  Napište příspěvek

Slouží pouze pro odpověď, nebude nikde zobrazen.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace