Vepřové na žampionech

Stejně jako jiné pokrmy, dá se i vepřové na žampionech pojmout všelijak. Avšak základ zůstává – jemná krémová omáčka s voňavými žampiony a měkoučkým masíčkem. Kdo by odolal? Přečtěte si náš recept a inspirujte se u nás.

 

Časová náročnost tohoto jídla je asi 1 hodina 30 minut.

Suroviny na 5 porcí

800 g         vepřová plec nebo krkovice
1,5 ks         cibule
3 lžíce        řepkového oleje
250 g          žampiónů
0,5l             vývaru
1 lžíce        másla
250 ml        smetany
2 lžíce         hladké mouky
                     sůl, mletý pepř, mletý kmín

Postup přípravy

  1. Maso a nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na jemno. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky.
  2. Na troše rozpáleného oleje osmažíme maso ze všech stran na cca medium. Pak maso vyndáme, vylijeme přebytečný tuk, aby tam zbyl jen výpek. Výpek by měl být tmavý, takže pokud není, necháme ho chvíli „dojít“.
  3. Do výpeku přidáme máslo a osmažíme na jemno nakrájenou cibuli do zesklovatění. Pak vložíme plátky žampionů a směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Když jsou žampiony dostatečně orestované, přilijeme vývar. Omáčku zahustíme za stálého míchání kašičkou připravenou ze smetany a mouky (do misky s moukou vlíváme za stálého šlehání smetanu). Omáčku provaříme minimálně 15 minut.
  4. Těsně před koncem provaření vmícháme do směsi opečené maso. Podáváme s pečenými brambory.


Nejste si jisti, že to zvládnete nebo chcete ušetřit čas? Kupte si Vepřové na žampionech u nás a máte hotovo raz dva, vaříme ho přesně podle tradičních receptur!

  Napište příspěvek

Slouží pouze pro odpověď, nebude nikde zobrazen.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace