Napsali o nás

Rodinná firma EXPRES MENU, výrobce hotových jídel určených na doma i na cesty, slaví letos 20 let od svého založení a při této příležitosti přináší pro své zákazníky limitovanou edici složenou z typicky krkonošských receptů. Speciální menu připravili ve spolupráci s šéfkuchařem hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřím Švestkou ml.

celý článek

České startupy vyvíjejí biostravu pro astronauty i odhalování poruch strojů díky zvuku.

celý článek

Snílek a dobrodruh Jan Silný napsal článek o tom, jak na treku neumřít hlady a hodnotí také mimo jiné naše jídla Expres Menu.

celý článek

Čas strávený na chatě či chalupě je vzácný a málokomu se chce trávit ho u plotny přípravou pokrmů podle složitých receptů. Dobré jídlo si ale po práci či výletě na chalupě dokážeme náležitě vychutnat. Jídla EXPRES MENU splňují tyto dva hlavní požadavky.

celý článek

Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu spousta dovolenkářů, kteří se na cestách stravují z vlastních zásob. Jenže polévky z pytlíku či paštiky se přejí a vařit se každému nechce. Zkusili jsme proto, co nabízejí výrobci hotových jídel.

celý článek

Na našich stránkách proběhlo již několik testů jídel vhodných do terénu, s dlouhou trvanlivostí. Nyní se nám dostalo do ruky, či lépe na talíř několik jídel od Expres Menu a doslovně nás to dostalo. Jak všichni znáte, někdy se stravujeme ve shonu, nestíháme, čínské polévky jsou základ každého šuplíku. A to není dobře. Proto je zde náš test dobrot, které jsou nejen vyvážené, ale i chutné a bez přidaných sajrajtů!

celý článek

Jak se stravovat na dovolené a nenarušit svoje stravovací návyky ani zažívání? Jak si během cest zajistit vyváženou stravu? A proč je v dnešní době vhodné omezit lepek? Ptejte se Adama a Petra Sogelových ze společnosti EXPRES MENU. Hosté odpovídali 22. května od 10.00.

celý článek

Celiakie je doživotní autoimunitní onemocnění, které je způsobené nesnášenlivostí lepku v organismu. Počet celiaků stále stoupá – podle zahraničních studií by v ČR mělo být 100 až 120 tisíc celiaků, dosud diagnostikováno je cca 30 000 osob, mnoho lidí tak o své nemoci ani neví. Na celiakii neexistují léky a nedá se vyléčit. K jejím projevům patří např. zažívací potíže, chudokrevnost, řídnutí kostí, neuropsychiatrické příznaky a mnoho dalších, až po poruchy neplodnosti. Těmto problémům se dá předcházet jedině striktním dodržováním bezlepkové diety. Ačkoli se může zdát bezlepková dieta velmi omezující, na trhu už v současné době existuje celá řada kvalitních produktů, které její dodržování dělají pohodlnější.

celý článek

Lepek máme spojený především s pečivem, nicméně gluten je součástí celé řady dalších potravin. Celiaci a všichni, kdo se chtějí vyvarovat nadměrné konzumaci lepku, by měli myslet i na sčítání menších množství lepku u produktů, které jsou dle legislativy bezlepkové.

celý článek

Fenomén, který vstoupil na trh se stravováním, mě zaujal natolik, že jsem neváhal a firmu sídlící v bráně do Krkonoš, v Trutnově, s velkým zájmem navštívil. Prostřednictvím ČASopisu RYBolov Vám chci zprostředkovat informace ohledně zdravého a chutného stravování v přírodě, na chatě, nebo kdekoliv, kde nejsou ideální podmínky a čas na klasické zdravé vaření.

celý článek

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace