ČASopis RYBolov: Expres Menu nejen pro rybáře

Fenomén, který vstoupil na trh se stravováním, mě zaujal natolik, že jsem neváhal a firmu sídlící v bráně do Krkonoš, v Trutnově, s velkým zájmem navštívil. Prostřednictvím ČASopisu RYBolov Vám chci zprostředkovat informace ohledně zdravého a chutného stravování v přírodě, na chatě, nebo kdekoliv, kde nejsou ideální podmínky a čas na klasické zdravé vaření.

Ze setkání s Petrem a Adamem Sogelovými vznikla nakonec dohoda o seriálu, ve kterém vás provedeme kompletním sortimentem produktů  určených ke stravování nejen na cestách.

Pan Petr Sogel, ředitel výroby, a Adam Sogel, ředitel domácího a zahraničního marketingu, jsou velmi příjemní a vzdělaní pánové, kteří našli svoji životní cestu ve vývoji zdravého a chutného jídla.

Pane Petře, osobně jsem se již dozvěděl váš zajímavý životní příběh o vaší cestě ke zdravému stravování. Můžete v krátkosti tento příběh sdělit i našim čtenářům?

"Podnikat jsem začal po sametové revoluci. Od města Trutnov jsem tehdy odkoupil dva historické domy. Byly to spíše ruiny, ze kterých se zachovalo pouze obvodové zdivo. Následná generální rekonstrukce podle mého projektu z nich vytvořila luxusní čtyřhvězdičkový hotel s moderně vybavenou kuchyní. Ta však nebyla dostatečně vytížena podle mých představ, proto jsem začal přemýšlet o efektivnějším využití a tak vznikl nápad na výrobu trvanlivých šokově mražených jídel. Takto vytvořená jídla ve speciálních miskách, ve kterých se také dala ohřívat, si velice rychle našla uplatnění jako alternativa závodního stravování v nově se rozvíjejících 36 firmách s nepřetržitým provozem. Značný zájem způsobil, že už hotelová kuchyně kapacitně nestačila a tak jsem se rozhodl v roce 1999 založit samostatnou rodinnou firmu EXPRES MENU, která se plně věnovala profesionální výrobě trvanlivých jídel. Firma si od začátku vytvořila stálý kádr spolupracovníků s více než 15 lety spolupráce. Mým krédem je, že ke spokojenému zákazníkovi vede cesta přes spokojeného zaměstnance."

V čem je ten obrovský fenomén vašich jídel?

"Je to díky naší patentované technologii CTP (kontinuální tepelný proces), díky které jídla neobsahují žádné konzervační látky, dochucovadla a barviva. To z těchto jídel dělá plnohodnotnou alternativu pro bezpečné a zdravé stravování vsituacích, kdy si nemůžete nebo nestíháte uvařit čerstvé jídlo. Další významnou přidanou hodnotou je to, že jsou všechna jídla přirozeně bezlepková, protože si ani někdy neuvědomujeme, kolik lepku v průběhu dne sníme. Čím dál více se ukazuje, jak je důležité mít pod kontrolou množství zkonzumovaných potravin obsahující lepek."

Zajímá mě, zda jste schopni uspokojit potřeby opravdu všech příznivců dobrého i specifického stravování.

"V nabídce mám dnes již 120 druhů výrobků, které umožní každému dle jeho specifických požadavků vybrat si vhodné jídlo. Kromě toho, že jsou všechna jídla bez lepku, máme na e-shopu filtr alergenů, pomocí kterého si každý může vybrat jídlo podle svých požadavků. Novinkou je i to, že jsme do nabídky zařadili jídla vhodná pro lidi s onemocněním trávicího ústrojí (Ulcerózní kolitida, Crohnova nemoc...). Navíc u každého jídla je uvedeno přesné složení a nutriční tabulka, z které lze vyčíst všechny důležité informace i pro ty, kteří potřebují sledovat množství cukru, například diabetici."

Zmínil jste se také o produktu SPACE MENU, můžete jej prosím přiblížit a popsat jeho využití?

"Produkty SPACE MENU jsou  ve stádiu vývoje a testování. Jedná se o specifický produkt v podobě pasty, která obsahuje všechny důležité živiny a dokáže nahradit běžné jídlo. Jídlo bude baleno ve speciálních obalech o hmotnosti 120g, což umožňuje mít toto jídlo všude s sebou. Významnou vlastností tohoto jídla je schopnost zajistit strávníkovi i díky malému množství dostatek energie pro fyzickou i duševní práci."

Domluvili jsme se, že postupně čtenářům povíme více o stravování a doporučíme vaše produkty. Máte připravené téma pro toto vydání ČASopisu RYBolov?

"Můžeme vám doporučit odborné články od prezidenta výživových poradců, pana Macha. Asi by měl být rozdělen jídelníček pro rybáře, kteří jsou více fyzicky zatíženi (muškaření, lov na moři apod.), a pro ty, kteří při rybaření více sedí. Budeme od vás potřebovat více specifikovat zadání. Např. jak dlouho je člověk na rybách, zda je tam většinou sám, jak se rybáři obvykle stravují nyní atd."

Adame, vy se věnujete marketingu, co s vaší funkcí souvisí? A určitě mě zajímá, co můžete nabídnout rybářským obchodům, které by určitě mohly mít vaše jídlo ve své nabídce.

"Připravujeme změnu v prezentaci obchodů, chceme podpořit ty obchody, které budou nabízet větší sortiment, tj. minimálně 20 druhů výrobků, protože si myslíme, že jedině takový obchod může být pro zákazníky zajímavý. Tyto partnery potom prezentujeme na našem webu, na regionálních akcích a výstavách, kterých se pravidelně účastníme."

Nesmírně důležitou záležitostí je postup výroby, hygiena a zachování podmínek pro dokonale čisté a zdravé jídlo. To vše navozuje u spotřebitele důvěru a zájem o produkt.

"Produkty Expres Menu jsou konzervované speciální technologií inspirovanou z dob Napoleona. Jedná se o technologii, kterou je možné přirovnat ke známému zavařování, kdy jsou již uvařená jídla zabalena do obalu a za pomoci vysoké teploty sterilována. Během přípravy jídel nejsou používané žádné chemické přísady ani chemické konzervanty. Doba spotřeby je 3 roky a je oficiálně certifikována. Jídla se skladují při stabilní teplotě do + 30°C na místě bez přímého slunečního svitu. Krátkodobě vydrží i vyšší teplotu, např. během cesty na dovolenou nebo při turistickém výšlapu."

Většina jídel z nabídky firmy EXPRES MENU je vytvořena dle původních rodinných receptů a část podle originálních receptů Petra.

A nakonec pro vás máme 4 důvody, proč si brát jídla EXPRES MENU s sebou do přírody, na ryby, výlet či dovolenou.

1) Rychlá dostupnost

Když si sbalíte jídla s sebou, vyhnete se situacím, kdy večer přijdete od vody po celodenním rybaření a nemáte už vlastně ani náladu přemýšlet kam zajít na večeři. Jídlo si připravíte, zbaštíte a usnete.

2) Vezmete si co vám chutná

Je množství jídel, která vaše děti spořádají, velmi omezené? V takovýto moment je jednodušší si jídla připravit předem, než se pak s dětmi dohadovat, že budou jíst to, co je na jídelním lístku.

3) Cena

Přiznejme si, už cena za dovolenou pro celou rodinu je nemalá. Natož ještě denně navštěvovat restaurace. Vhodný mix jídel pomůže ušetřit a přitom se dobře najíst.

4) Složení

Ačkoliv restaurace vaří velmi dobře a chutně, nikdy vlastně přesně nevíte z čeho je jídlo složené. U vlastního jídla si dobře pohlídáte, jestli náhodou neobsahuje surovinu, na kterou máte alergii nebo nesnášenlivost.

 

Celý článek si můžete přečíst v ČASopise RYBolov na str. 8-10 zde.

 

 

 

 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace