Policejní noviny: Expres menu - chutné, zdravé a trvanlivé

Na našich stránkách proběhlo již několik testů jídel vhodných do terénu, s dlouhou trvanlivostí. Nyní se nám dostalo do ruky, či lépe na talíř několik jídel od Expres Menu a doslovně nás to dostalo. Jak všichni znáte, někdy se stravujeme ve shonu, nestíháme, čínské polévky jsou základ každého šuplíku. A to není dobře. Proto je zde náš test dobrot, které jsou nejen vyvážené, ale i chutné a bez přidaných sajrajtů!

 

 

Vypadá to lákavě, že? A přesně tak to i chutná...

V našem testu bylo vyzkoušeno několik jídel, od žebírek, po ptáčka a svíčkovou. Všechny jídla od EXPRES MENU mají jedno společné - skvělou chuť, neobsahují žádné sajrajty, jde o 100% přírodní suroviny. A to se nevidí často., K tomu všemu je možné skladování do 30 stupňů, krátkodobě i déle, což znamená, že jako nouzovka na cesty, jídlo do práce, když nemáte čas si skáknout na oběd, či pod stan naprosto ideální. Ano, pár postapo nadšenců uvítají i skladování po dobu nejméně tří let! Pokud znáte vojenská kádéčka, MRE aj. tak rovnou vězte, že tato jídla jsou proti EXPRES MENU absolutně nesrovnatelná. U EXPRES MENU někdo myslel, pak dlouze vařil, laboroval, zkoušel, dochucoval a výsledek je takový, že (maminky odpustí) je kvalita rovna dobrým restauracím, kupříkladu svíčková chutnala jako od maminky! Zcela dokonale dochucené!

 

Zdravě a chutně

 

 

EXPRES MENU jsou bez éček a bez lepku! Ano, lze to udělat, nemusíme do sebe cpát různé sajrajty, jenž zasytí, ale co to dlouhodobě udělá...? Asi znáte, když si ohřejete nějaké jídlo z obchoďáku, nejčastěji chlazené, či mražené. Zasytíte se, ale je vám těžko a k tomu se brzo dostaví pocit únavy. Řeknete si, že to je normální, jsme dobře najezeni, takže tělo pracuje, spaluje... a bla bla. OMYL! EXPRES MENU není nijak geneticky modifikované, k zahuštění omáček je používána směska kukuřičné a rýžové mouky. Žádné náhražky. Navíc má společnost ocenění Česká chuťovka, Český výrobek a doporučení zákazníky na Heurece. Jídla vaří lidé, profíci v oboru gastronomie, navíc s konzultací od profíků přes výživu. Ano, ta poslední část občas znamená, že původně dobré jídlo je nemastné, neslané... Zde ovšem ne. Jak již bylo řečeno, chuť je doslovnšě dokonalá!

 

A co říká výrobce?

Proč jsou naše jídla zdravá?

Známe původ všech použitých surovin. Máme doložen původ každé dodávky masa, zeleniny i dalších surovin. Odebíráme jen nejkvalitnější suroviny a např. hovězí maso odebíráme pouze z mladých českých býčku  z volných chovů v regionu.
Při tepelném zpracování využíváme té nejmodernější technologie. Naporcované maso se vkládá do předehřátého konvektomatu na cca 300 °C, díky čemuž se maso povrchově zatáhne a zůstane šťavnaté. Poté se přístroj přepne do parního režimu, při kterém probíhá dušení do měkka. Posledním krokem je přepnutí na horkovzduch a na masu se vytvoří kůrčička. Přebytečný tuk odkapává do záchytné nádoby, čímž nedochází k přepalování tuků a vytvoření karcinogenních látek.
Sterilujeme patentovanou metodou CTP. Uvařené jídlo naplníme a hermeticky uzavřeme do bariérového sáčku. Pak ho následně ještě jednou rychle zahřejeme. Tímto procesem dosáhneme významného zlepšení výsledné chuti. Dojde totiž k takzvanému proležení, navzájem se propojí a zharmonizují všechny chutě. Je to podobné jako když si již uvařený gulášek necháte vystydnout a druhý den znovu ohřejete – chuť je výraznější a proloženější (legislativa ale toto nepovoluje z důvodu nebezpečí pomnožení nebezpečných mikroorganismů). Naše metoda dosáhne stejného výsledku, ale je bezpečná.

 

Jak jídlo připravit - ohřát

 

 

 

Ohřát můžete několika způsoby

  • Vložte uzavřený sáček do hrnce s horkou vodou (nebo do rychlovarné konvice) nechte cca 10 min prohřát a po otevření servírujte přímo na talíř.
  • Sáček vyprázdněte přímo do hrnce (nebo pánvičky) a ohřívejte cca 5 min.
  • Přendejte jídlo ze sáčku do vhodné nádoby a ohřejte cca 3 min v mikrovlnné troubě
  • Použijte samoohřev od Adventure Menu (nebo MRE, Marpol aj.), vložte uzavřený sáček a nalijete trochu vody. Za cca 12 min je jídlo ohřáté.

Velikost porce a cena

Dostáváme se k tomu, co většinu z nás zajímá nejvíce. Najím se z toho? Co to stojí? OK, takže... Většina jídel jsou určeny na dvě vyvážené porce. Kupříkladu Kuře na paprice, Segedínský guláš, Vepřová líčka, Hovězí guláš... Není zde příloha. Tu můžeme zvolit dle chuti, v našem případě šlo obvykle o knedlík, rýži, nebo chléb. Ale i pouhá ,,omáčka" s masem zasytí. a ano, pro vegetariány jsou i bezmasé pokrmy jako například Rýže se zeleninou, Pohanková kaše s meruňkami, Ratatouille, či i veganské. Je možné zakoupit i polévky, kupříkladu čočkovou. A ceny? Polévky od 45,- Kč, hlavní jídlo jednoporcové od 73 korun bez přílohy, hlavní jídlo s přílohou od 95 korun.

Příklad kompletního menu Kuře na paprice s těstovinami: Šťavnaté kousky masa z kuřecích stehen, dušené na cibulovém základu s paprikovou omáčkou, zahuštěnou bezlepkovou moukou a smetanou. Přílohou jsou těstoviny z hrachové mouky. Hmotnost 350g, cena 105,- Kč, případně + polévka od 45,- Kč

Luxusní menu pro dva: Vepřová líčka dušená se špekem na bílém víně a divokém koření, balení dvou porcí 600g 149,- Kč k tomu chléb, či dvouporce dušené rýže za 60,- a jako polévku zelnou s klobásou, dvě porce, celkem 600g za 69,-

Hodnocení:

Bez debat nejlepší jídla vhodná na cesty, co dlouho vydrží, neobsahují žádná svinstva, lepek, opravdu se najíte a chutí je to doslovně jako domácí kuchyně. Za nás palec nahoru!

+ trvanlivost

+ bez lepku

+ bez sajrajtů

+ výtečnáý chuť

+ snadná příprava/ohřátí

+ rozmanitost jídel + polévek

+ vegetariánské i veganské verze

+ poměr cena a kvalita

 

- nenalezeno nic, co by nám vadilo

 

 

Celou recenzi najdete zde

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace