Vitalia.cz: Rodinná firma vaří hotová jídla na cesty a slaví úspěchy

Portál Vitalia.cz, který se zabývá tím, jak žít zdravě a spokojeně, testuje kvalitu jídel i pití, referuje o Expres Menu.

V článku na Vitalia.cz se píše:

Široký sortiment jídel na dovolenou, na cesty do odlehlých oblastí, pro sportovce, osoby závislé na bezlepkové dietě, pro kosmonauty, ale i pro běžného občana – to jsou produkty české rodinné firmy z Krkonoš s názvem Expres Menu.

Firmu sídlící v Trutnově založil již v roce 1999 Petr Sogel, původně vystudovaný architekt, jehož koníčkem a posléze povoláním se stalo vaření. Také proto je většina jídel firmy vytvořena podle původních rodinných receptů. Expres Menu v současné době nabízí zhruba 120 druhů výrobků (všechny jsou vhodné pro celiaky), denně je přitom schopna vyprodukovat kolem 2000 jídel, ambicí je ale až 10 000 jídel za směnu. Nejen proto přesunul Expres Menu svou výrobu do nového výrobního objektu někdejší ubytovny, kterou zrekonstruoval za zhruba 20 milionů korun, a vytvořil tak moderní výrobnu s možností zaměstnat až pětadvacet lidí.

Pokud vše dobře půjde, budou tu vznikat dokonce i jídla pro americké kosmonauty v projektu vesmírné stravy. V čem jsou tyto produkty výjimečné?"

Jídlo s dlouhou trvanlivostí a bez éček

"Výrobky Expres Menu mají neobvykle dlouhou dobu trvanlivosti, v současné době jde o třicet šest měsíců, v plánu je ale získat atesty pro trvanlivost na sedm, a ve finále dokonce na deset let. To je přitom možné na základě originální a patentované technologie CTP, což je vlastně tepelná konzervace jídel obdobná zavařování. Díky tomu není třeba do výrobků přidávat žádné konzervanty a obecně jakákoli „éčka“."

Stačí ohřát

"Samotná příprava pokrmu je velmi jednoduchá – stačí obal otevřít a jeho obsah ohřát. Nelze jej ale ohřívat v obalu v mikrovlnné troubě – součástí obalu na bázi lékařského polypropylenu je v jedné z vrstev, která nepřichází do styku s potravinou, hliník. Uvedený obal je přitom koncipován tak, aby se z něj po celou dobu doby trvanlivosti neuvolňovaly do pokrmů žádné látky."

Bez lepku díky banánům

"Bezlepkovost produktů zajišťuje mimo jiné banánová mouka ze specifických banánů z Ekvádoru, což je produkt, který vzniká rozemletím usušených banánů bez slupky."

Celý článek můžete číst zde.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace