Základní informace

Hotové jídlo

EXPRES MENU je hotové jídlo, které stačí pouze ohřát. Nemusíte do něj přidávat žádnou vodu ani ho převařit či dochucovat. Bez obav ho můžete sníst i studené. Neobsahuje přílohu – vycházíme z přesvědčení, že každý preferuje jinou přílohu, proto jsme zvolili tento kompromis. Nově nabízíme i sterilovanou přílohu, kterou stačí pouze ohřát.

Konzervace

Uvařené jídlo prochází unikátním procesem sterilace, který zajišťuje jeho dlouhou trvanlivost. Za pomoci vysokého tlaku a teploty je jídlo sterilováno, čímž vznikne uvnitř sáčku sterilní prostředí. Princip je podobný klasickému zavařování. Z tohoto důvodu nemusíme přidávat do produktů žádné konzervanty ani stabilizátory. Sterilace je šetrná vůči použitým surovinám.

Bez lepku

Lepek je v dnešní době značně nadužíván. Obsahují ho i potraviny, kde bychom ho vůbec nehledali. Pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu je mnohdy stravování dost složité, protože si musí neustále hlídat přítomnost lepku v potravinách. Jeho absence v našich jídlech přináší pozitivum i pro „zdravé lidi“. Jelikož je lepek látka, kterou lidský organismus neumí rozložit, musí vynaložit spoustu energie, aby ho z těla vypudil. Jídlo bez lepku je proto lépe stravitelné a méně zatěžuje lidský organismus.

Kvalitní suroviny

Základem úspěchu jsou kvalitní suroviny. Proto používáme suroviny hlavně od regionálních dodavatelů z České republiky. Velký důraz klademe na nejvyšší kvalitu všech surovin a jejich ověřený původ. Do jídel nepřidáváme žádná dochucovadla ani barviva. Naším cílem je jídlo, kterému propůjčí chuť a podobu pouze použité suroviny.

Skladování do +30 °C

Způsob skladování úzce souvisí s dobou spotřeby. Stačí dodržet několik základních pravidel- jídlo můžete uskladnit v místnosti se stabilní teplotou, kde nebude výrobek na přímém slunci a kde bude sucho. Produkty EXPRES MENU není potřeba skladovat v lednici ani v mrazáku. Jedete na dovolenou nebo na výlet a bude jídlo krátkodobě vystaveno vyšší teplotě? Nic se neděje, večer ho můžete bez obav sníst.

Doba spotřeby 3 roky

Za tři roky se může stát sousta věci, jen naše jídlo zůstane stále stejně dobré. Všechna jídla máme certifikovaná Zkušební laboratoři v Hradci Králové na dobu spotřeby 3 roky. Jak je možné, že naše jídlo vydrží tak dlouho a nezkazí se? Pointa je v technologii šetrné sterilace, díky které vznikne uvnitř bariérového sáčku sterilní prostředí, jež neobsahuje žádné bakterie. Pokud neporušíte obal nebo nevystavíte jídlo extrémním podmínkám, tak si udrží svoji chuť a kvalitu i po 3 letech skladování.

Praktický obal

Jídlo je zabaleno v odolném bariérovém obalu, který má čtyři vrstvy. Bez větších obav ho můžete vložit do batohu nebo kufru, aniž by se vám jídlo vylilo. Výrobek s obalem není možné ohřívat v mikrovlnce, protože jedna z vrstev obalu obsahuje hliník.

Více informací

Nenašli jste na naší webové stránce odpověď na otázku, která vás zajímá? Neváhejte nám napsat email, rádi vám odpovíme. Stačí poslat dotaz na adresu info@expresmenu.com

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace